Toukolantie 49, 97130 Hirvas, Rovaniemi

 Ota yhteyttä: 040 031 5099

Majoituspalvelut ja aktiviteetit Rovaniemellä

Monipuolista tekemistä koko perheelle tai erilaisille ryhmille. Koe aitoa Lapin mystiikkaa. Varaa majoitus ja tutustu aktiviteetteihin ja muihin palveluihimme.

Ota yhteyttä Varaa aktiviteetti

Jenga (500m)

Yksi koiran varhaisimmista käyttötarkoituksista oli käyttää sitä vetoeläimenä. Satojen vuosien ajan koirien vetämiä rekiä on käytetty arktisilla alueilla. Metsästäjät, kalastajat ja myöhemmin myös posti, poliisi ja rajavartiosto käyttivät tätä luotettavaa kulkuvälinettä. 

Tule kokemaan tämä mahtava elämys huskyreen kyydissä! Reittimme kulkevat maagisten metsien läpi ja saat nauttia ihanasta hiljaisuudesta oppaamme ajaessa rekeä. Pysähdymme metsään, jotta voit ottaa upeita kuvia reestä ja saat unohtumattomia muistoja ajelustasi.

Ajelun jälkeen pääset nauttimaan lämpimästä mehusta avotulen lämmössä samalla kun oppaamme kertoo lisää näistä viehättävistä puhdasrotuisista siperianhuskyistä. Olen varma, että kun olet tavannut Metsähirvaan huskyt, et enää ihmettele miksi ne kuuluvat pohjoisen rakastetuimpiin eläimiin!


Varttinen (2 km)


Siperianhusky rotuna on kotoisin Koillis-Siperiasta. 1800- ja 1900-luvun vaihteessa alueen asukkaat, eskimot, käyttivät koiravaljakoita liikkuakseen paikasta toiseen.

Tässä aktiviteetissa pääset kokemaan tämän vanhanaikaisen tavan liikkua, ja koet ikimuistoisia hetkiä huskyreen kyydissä! Koirat rakastavat juoksemista koko sydämestään ja sen voit varmasti huomata niiden iloisista ilmeistä ja innokkaasta ulvonnasta.

Oppaamme näyttävät sinulle, kuinka koirat valmistellaan safareita varten, ja pääset myös itse halutessasi koittamaan koirien valjastamista. Kun toiset asiakkaat nauttivat ajelustaan, pääset juomaan lämmintä mehua avotulen lämmössä samalla kun opas kertoo mielenkiintoisia tarinoita ihastuttavista koiristamme.

Safarin jälkeen pääset tutustumaan kennelin muihin asukkaisiin. Myös safarin tarjonnut valjakko on enemmän kuin valmis pusuihin ja kuviin.

Eläköön puu!

Kun metsänvartijakoulu perustettiin Rovaniemelle Hirvaan kylään, oli Lappi täysin erilainen paikka kuin nykyään. Vuosisatojen ajan Suomen pohjoisin alue on saanut elantonsa metsistä, ja sen vuoksi Hirvaan kylän metsäkoulu pysyikin avoinna aina vuoteen 2004 asti, jolloin toiminta lopetettiin. Muutamia vuosia myöhemmin koulu avattiin uudelleen Hotelli Metsähirvaana.

Jos olet koskaan miettinyt, mitä elämä oli Suomessa vanhoina hyvinä aikoina, kun puut vielä kaadettiin käsin yksinkertaisella käsisahalla, nyt pääset sen kokemaan! Tule nauttimaan Lapin entisaikojen tunnelmasta vanhan metsäkoulun ympäristössä ammattimaisten oppaiden avustuksella.

Aktiviteetissa valmistamme muistomerkin perinteisillä menetelmillä käyttäen vanhanaikaista käsisahaa. Sahaamisen jälkeen pääset polttamaan oman tekstisi muistomerkin kylkeen. Kun olet valmis, sijoitetaan muistomerkki koulun muistojen puutarhaan muiden muistomerkkien kanssa. Eikö olisi mahtavaa palata takaisin muutaman vuoden kuluttua ja tulla katsomaan itse omilla käsilläsi tekemääsi muistomerkkiä?

Ahdin antimia pyytämässä

Esihistoriallisessa Suomessa pääelinkeinona oli kalastus, ja nyt pääset itse selvittämään millainen kalamies (tai -nainen) oikein olet! Paikallinen opas antaa sinulle vinkkejä ja kertoo tarinoita kalastuksesta samalla kun pääset rentoutumaan ja nauttimaan Hotelli Metsähirvaan kauniista maisemista.


Koska joki on jäässä, aktiviteetti alkaa reiän kairaamisella jäähän. Kun odottelet, että kala syö, kuulet miten paikalliset elävät ja mitä kalastus suomalaisille todella tarkoittaa. Saat kuulla myös Ahdista, joka on veden jumala suomalaisessa kansanperinteessä ja muinaisessa uskonnossa.

Toivottavasti Ahti suo hyvän kalaonnen!

Valkoinen ihmemaa

Lumikenkäily on liikuttanut ihmisiä tuhansien vuosien ajan; se on jopa vanhempi keksintö kuin sukset. Lumikengillä pääset kokemaan lumoavan luonnon ainutkertaisella tavalla ja pääset paikkoihin, joihin et jalan tai edes suksilla pääse. 


Tule mukaan kävelylle lappilaisten maisemien keskelle! Hengitä puhdasta ilmaa ja anna aistiesi levätä. Kävelemme yhdessä laavulle, jossa saamme lämmitellä avotulen äärellä ja nauttia lämmintä mehua. Oppaallamme on mitä mielenkiitoisempia tarinoita kerrottavaan samalla kun avotuli lämmittää mukavasti.


Mitä täydellisin tapa nauttia luonnosta!

Metsähirvaan selviytyjät

Oletko koskaan halunnut osallistua tunnettuun televisio-ohjelmaan,
Selviytyjiin? Nyt sinulla on mitä parhain mahdollisuus oppia elämään luonnossa ja näkemään kuinka oikeasti selviytyisit sarjassa!


Koska Lappi on kaukana kaikesta, on paikallisten ollut pakko oppiaperustiedot ja -taidot selviytyäkseen Lapin luonnossa. Etenkin ennen tekniikan tuomia helpotuksia kaikkien on ollut tärkeä hallita muutamat perustaidot. Oletko valmis testaamaan, kuinka hyvin sinä olisit pärjännyt entisaikojen pohjoisessa? 


Paikallinen opas opettaa sinulle kaikki tarvittavat taidot tulen rakentamisesta luonnossa syömiseen ja juomiseen. Näistä taidoista on sinulle varmasti hyötyä ja iloa tulevaisuuden retkilläsi. Loppujen lopuksi yksi osallistujista nimetään Hotelli Metsähirvaan selviytyjäksi ja hän saa pienen palkinnon.

Seikkailu alkakoon!

Luonnollisesti

Lapissahan on kyse kontrasteista: kesät ovat kirkkaat ja talvet pimeät. Kesällä aurinko ei laskeudu ollenkaan ja talvella aurinko ei edes kunnolla nouse. Suomen ilmanlaadun on myös todettu olevan puhtainta koko maailmassa. Tule hengittämään raitista ulkoilmaa patikoidessasi mitä kauneimmissa Lapin maisemissa. 


Mennään patikoimaan metsään! Samalla opas kertoo Lapin kauniista luonnosta. Saat hengittää raikasta ilmaa ja rentoutua hiljaisessa luonnossa. Kävelyn aikana opas ottaa valokuvia, joten saat ihanan muiston tästä matkasta. Täydellinen tapa tutustua paremmin Lappiin ja nauttia Hotelli Metsähirvaan kauniista ympäristöstä.

Talven riemuja

Muistatko sen tunteen kun ollessasi lapsi ja leikkiessäsi pihalla internetiä tai televisiota ei vielä ollut? Kaikki pelasivat ulkona toistensa kanssa nauttien hetkestä! Tämä aktiviteetti on täydellinen perheille ja kaikille niille, jotka haluavat kokea talven riemuja raikkaassa ulkoilmassa.


Olemme keränneet sinulle useita talvisia touhuja, jotta voit saada upeita muistoja tästä päivästä. Lasketaan pulkalla, tehdään lumiukkoja ja kokeillaan potkukelkkailua sekä hiihtoa vanhanaikaisilla suksilla.Tule mukaan peuhaamaan lumessa rakkaidesi kanssa. 


Tästä ei päivä enää parane!

Revontulien jäljillä

Revontulia on kautta aikojen ihmetelty ja jopa pelätty. Tähän mystiseen ilmiöön liittyy monia kansantaruja ja -uskomuksia. Tule mukaan ja ylläty ihmeellisistä tarinoista. Lappi on yksi parhaimmista paikoista nähdä revontulia, ja niitä metsästettäessä voit samalla nauttia mitä lumoavammasta ympäristöstä.


Ensin siirrymme hotellilta metsään, josta matka jatkuu lumikenkiä käyttäen. Kävelemme lumikinosten läpi laavulle, missä avotuli mukavasti lämmittää kasvoja samalla kun opas kertoo mielenkiintoisia tarinoita.


Mikä täydellinen ilta!

Ketunhäntää jahtaamassa

Tiesitkö, että revontulet on myös yhdistetty kettuun? Joissakin vanhoissa tarinoissa on kerrottu, että kettu hankaa kylkeään vuoren reunaan, mikä saa kipinät lentämään taivaalla kuin revontulet. Tule oppimaan lisää tästä upeasta ilmiöstä ja kuulemaan uskomattomia tarinoita siitä!


Koe tämä maaginen aktiviteetti ammattitaitoisten oppaidemme kanssa. Seuraamme liittyy myöskin yksi ihana husky, joka on retkellä mukanamme revontulia metsästämässä. Samalla kun etsimme revontulia, pääset tutustumaan tähän ihastuttavaan huskyyn, antamaan sille suukkoja ja ottamaan kuvia. 


Säästä riippuen ehkä kuu, tähdet tai jopa revontulet valaisevat tietämme satumaisessa, lumivalkoisessa luonnossa. Jatkamme matkaa laavulle, missä pääset lämmittelemään avotulen äärellä, sekä teemme tikkupullia, vanhanaikaisia suomalaisia herkkuja. Lisäksi pääset herkuttelemaan kuumalla kaakaolla ja nokipannukahvilla.


Eikö vain kuulostakin ihanalta, syödä näitä herkkuja samalla - jos olemme onnekkaita! – kun ihailemme taivaan upeita valoja.

Mahtava mysteeri

Revontulien synty on kauan ollut suuri mysteeri koko ihmiskunnalle, mutta tieteen edistymisen ansiosta revontulien alkuperästä on nyt kattava käsitys. Tule mukaan selvittämään tätä mysteeriä ja ota mitä upeimpia valokuvia siinä samalla!

Ajamme aukealle paikalle, missä meillä on paras mahdollisuus nähdä revontulia. Jos Lapin taika on meidän puolellamme, voimme ihailla näitä kiehtovia valoja samalla kun nautimme perinteisistä grilliherkuista. 


Mikä täydellinen tapa lopettaa päivä!


Pyydä lisätietoa majoituksesta ja muista palveluistamme.

* Pakolliset kentät

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota.

Sähköpostitse *