Mieleenpainuvia elämyksiä 

Monipuolista tekemistä koko perheelle ja erilaisille ryhmille. Koe aitoa Lapin mystiikkaa. Tutustu elämystarjontaamme Rovaniemellä.

 

Varaa aktiviteetti

Iloinen aamu valjakkokuskina

Oletko koskaan ajanut koiravaljakolla läpi lumisten
erämaametsien? Tällä pitkällä safarilla voit kokea,
miltä tuntuu ohjata omaa koiratiimiä.


Huskyt rakastavat juoksemista sydämensä kyllyydestä
ja tarvitsevat paljon liikuntaa joka päivä. Niiden
innokkuus ja ilo tarttuu helposti ihmiseenkin. Ajamme
yhdessä oppaan kanssa kodalle, jossa hengähdämme
tulen äärellä välipalaa nauttien ja tarinoita kuunnellen.


Kodalla on aikaa ottaa valokuvia koirista, paijailla ja
kiittää niitä. Sitten matka jatkuu takaisin kohti
kenneliä ja hotellia.

 

Kun olet tavannut huskymme, ymmärrät miksi ne ovat ihanimpia eläimiä pohjoisessa!

 

 

Minimi osallistujamäärä on 2 aikuista

Eläköön puu!

Jos olet koskaan miettinyt, mitä elämä oli Suomessa vanhoina hyvinä aikoina, kun puut vielä kaadettiin käsin yksinkertaisella käsisahalla, nyt pääset sen kokemaan! Tule nauttimaan Lapin entisaikojen tunnelmasta vanhan metsäkoulun ympäristössä ammattimaisten oppaiden avustuksella.


Aktiviteetissa valmistamme muistomerkin perinteisillä menetelmillä käyttäen vanhanaikaista käsisahaa. Sahaamisen jälkeen pääset polttamaan oman tekstisi muistomerkin kylkeen. Kun olet valmis, sijoitetaan muistomerkki koulun muistojen puutarhaan muiden muistomerkkien kanssa. Tämä kokemus yhdistää kaikki aistisit, kun työkoneita ei ole käytettävissä. Haasta itsesi prosessissa ja nauti oppien jotain täysin uutta!

 

 

Minimi osallistujamäärä on 2 aikuista

Revontuliretki huskyvaljakkoa ajaen

Nyt voit yhdistää kaksi mahtavaa kokemusta, revontulien metsästämisen ja koiravaljakolla ajamisen!

Safari vie meidät kauniiseen luontoon samalla kun kuu, tähdet - ja jos olemme onnekkaita - myös revontulet
valaisevat matkaamme arktisessa yössä.


Pääset aivan itse ohjastamaan koiratiimiä läpi lumisten maisemien. Kodalla opas tekee tulet, ja voit lämmitellä ja nautiskella hiljaisuudesta. Kuulet tarinoita koiristamme ja revontulista kun nautimme eväistä avotulen äärellä. Tämän jälkeen alkaa matka takaisin hotellille.


Maaginen seikkailu ihanien huskyjen kanssa!

 

 

 

Minimi osallistujamäärä on 2 aikuista

Ahdin antimia pyytämässä

Esihistoriallisessa Suomessa pääelinkeinona oli kalastus. Nyt sinulla on
mahdollisuus päästä kokeilemaan, kuinka hyvä kalamies (tai -nainen) olet!
Paikallinen opas antaa sinulle vinkkejä ja kertoo tarinoita kalastuksesta samalla kun pääset rentoutumaan ja nauttimaan Hotelli Metsähirvaan kauniista maisemista.
Koska joki on jäässä, aktiviteetti alkaa reiän kairaamisella jäähän. Kalan saantia odotellessa pääset kuulemaan, kuinka paikalliset elävät täällä ja mitä kalastaminen todella tarkoittaa suomalaisille. Saat kuulla myös Ahdista, joka on veden jumala suomalaisessa kansanperinteessä ja muinaisessa uskonnossa.

 

 

Minimi osallistujamäärä on 2 aikuista

Valkoinen seikkailu saarelle

Lumikenkäily on liikuttanut ihmisiä tuhansien vuosien ajan; se on jopa vanhempi keksintö kuin sukset. Lumikengillä pääset kokemaan lumoavan luonnon ainutkertaisella tavalla ja pääset paikkoihin, joihin et jalan tai edes suksilla pääse.


Tule mukaan kävelylle lappilaisten maisemien keskelle! Hengitä puhdasta ilmaa ja anna aistiesi levätä. Kävelemme yhdessä täysin luonnontilaiselle saarelle, jossa yksityinen laavumme sijaitsee. Siellä lämmittelemme avotulen äärellä ja nautimme lämmintä mehua. Oppaallamme on mitä mielenkiintoisimpia tarinoita kerrottavaan samalla kun avotuli lämmittää mukavasti.

 

 

 

Minimi osallistujamäärä on 2 aikuista

 

Metsähirvaan selviytyjät 

Koska Lappi on kaukana kaikesta, on paikallisten ollut pakko oppia perustiedot ja -taidot selviytyäkseen Lapin luonnossa. Etenkin ennen tekniikan tuomia helpotuksia kaikkien on ollut tärkeä hallita muutamat perustaidot. Oletko valmis testaamaan, kuinka hyvin sinä olisit pärjännyt entisaikojen pohjoisessa?


Asiantunteva opas opettaa sinulle kaikki tarvittavat taidot tulen rakentamisesta luonnosta syömiseen ja juomiseen. Näistä taidoista on sinulle varmasti hyötyä ja iloa tulevaisuuden retkillä. Yksi osallistujista nimetään Hotelli Metsähirvaan selviytyjäksi ja hän saa pienen palkinnon. Seikkailu alkakoon!

 

 

 

Minimi osallistujamäärä on 2 aikuista

Taianomaiset tapaamiset

Päivä alkaa Joulupukin Pajakylästä, josta lähdetään moottorikelkoilla kohti porofarmia. Opit ohjamaan moottorikelkkaa ja nauttimaan sen nopeudesta turvallisesti.

 

Tämän jälkeen jää vielä paljon aikaa tutkia Joulupukin Pajakylää. Pajakylässä on paljon nähtävää ja koettavaa, tärkeimpänä tietysti  Joulupukin tapaaminen! Päivän päätteeksi kuljettajamme vie teidät takaisin hotellille.

 

 

Hinta: Kysy lisää vastaanotosta

Minimi osallistujamäärä on 2 aikuista.

 

 

 

Picture: Michael Mead

Talven riemuja

Muistatko ne ajat lapsuudesta, kun internetiä tai televisiota ei vielä ollut? Kaikki pelasivat ulkona toistensa kanssa nauttien hetkestä! Tämä aktiviteetti on täydellinen perheille ja kaikille niille, jotka haluavat kokea talven riemuja raikkaassa ulkoilmassa.

 

Olemme keränneet sinulle useita talvisia touhuja, jotta voit saada upeita muistoja tästä päivästä. Lasketaan pulkalla, tehdään lumiukkoja ja kokeillaan potkukelkkailua sekä hiihtoa vanhanaikaisilla suksilla.Tule mukaan peuhaamaan lumessa rakkaidesi kanssa. 

 

Tästä ei päivä enää parane!

 

 

 

Minimi osallistujamäärä on 2 aikuista

Revontulien jäljillä

Revontulia on kautta aikojen ihmetelty ja jopa pelätty. Tähän mystiseen ilmiöön liittyy monia kansantaruja ja -uskomuksia. Tule mukaan ja ylläty ihmeellisistä tarinoista. Lappi on yksi parhaimmista paikoista nähdä revontulia, ja niitä metsästettäessä voit samalla nauttia mitä lumoavimmasta ympäristöstä.

 

Tämä myöhäinen retki alkaa jännittävällä rekiajelulla hotellilta. Saatte lumikengät ja opas kävelee kanssanne läpi metsän laavulle. Metsän sydämessä nuotion ääni on ainoa ääni, jonka kuulet. Kirkkaassa kylmässä yössä saatat nähdä vihertävän hehkun pohjoisessa horisontissa, joka nopeasti valtaa koko taivaan.

 

 

 

Minimi osallistujamäärä on 2 aikuista

Mahtava mysteeri

Revontulien synty on kauan ollut suuri mysteeri koko ihmiskunnalle, mutta tieteen edistymisen ansiosta revontulien alkuperästä on nyt kattava käsitys. Tule mukaan ihailemaan tätä mysteeriä ja ota mitä upeimpia valokuvia siinä samalla!

Ajamme aukealle paikalle, missä meillä on paras mahdollisuus nähdä revontulia. Jos Lapin taika on puolellamme, voimme ihailla näitä kiehtovia valoja samalla kuin nautimme perinteisistä grilliherkuista. Mikä täydellinen päivän päätös!

 

 

 

Minimi osallistujamäärä 2 aikuista.

Perinteinen lappilainen ilta

Sauna ja avantouinti

Tämä voi hyvinkin olla Lapin lomasi kohokohta!

 

Anna rantasaunamme sulattaa pois kivut ja kylmyys vartalostasi pitkän ulkoilupäivän päätteeksi. Läpi talven ylläpidetty avantomme odottaa rohkeimpia. Pulahduksella jääkylmään veteen on monia terveydelle hyväksi todettuja vaikutuksia ja rentoutumiskokemus on täydellinen. 

 

Kysy lisää vastaanotosta!

 

 

 

Rantasauna

Paljulla varustettu Uittosauna terasseineen sijaitsee jokirannassa. Oma uimaranta ja suuri rantalaavu löytyvät aivan saunan vierestä ja ovat saunan vuokraajien vapaassa käytössä. Saunalle voi halutessaan tuoda omat juomat ja tarjoilut. 

Uittosaunalle ja sen oleskelutiloihin mahtuu mukavasti 15 henkilöä.

Hinnat sisältävät saunan ja paljun alkulämmityksen sekä tilojen loppusiivouksen. 

Paljun ylläpitolämmityksestä asiakkaat huolehtivat itse, hotellilta toimitetaan saunalle polttopuut. 


Hinta: 380 € /3h

Lisätunti 50 €


Pyyhkeet voi tuoda saunalle itse tai vuokrata hotellilta 5 € /kpl, jolloin hintaan sisältyy myös pyyhkeiden toimitus saunalle.