Mieleenpainuvia elämyksiä 

Monipuolista tekemistä koko perheelle ja erilaisille ryhmille. Koe aitoa Lapin mystiikkaa. Tutustu elämystarjontaamme Rovaniemellä.

 

Ota yhteyttä Varaa aktiviteetti

Iloinen aamu valjakkokuskina

Oletko koskaan ajanut koiravaljakolla läpi lumisten
erämaametsien? Tällä pitkällä safarilla voit kokea,
miltä tuntuu ohjata omaa koiratiimiä.


Huskyt rakastavat juoksemista sydämensä kyllyydestä
ja tarvitsevat paljon liikuntaa joka päivä. Niiden
innokkuus ja ilo tarttuu helposti ihmiseenkin. Ajamme
yhdessä oppaan kanssa kodalle, jossa hengähdämme
tulen äärellä välipalaa nauttien ja tarinoita kuunnellen.


Kodalla on aikaa ottaa valokuvia koirista, paijailla ja
kiittää niitä. Sitten matka jatkuu takaisin kohti
kenneliä ja hotellia.

 

Kun olet tavannut huskymme, ymmärrät miksi ne ovat ihanimpia eläimiä pohjoisessa!

Eläköön puu!

Jos olet koskaan miettinyt, mitä elämä oli Suomessa vanhoina hyvinä aikoina, kun puut vielä kaadettiin käsin yksinkertaisella käsisahalla, nyt pääset sen kokemaan! Tule nauttimaan Lapin entisaikojen tunnelmasta vanhan metsäkoulun ympäristössä ammattimaisten oppaiden avustuksella.


Aktiviteetissa valmistamme muistomerkin perinteisillä menetelmillä käyttäen vanhanaikaista käsisahaa. Sahaamisen jälkeen pääset polttamaan oman tekstisi muistomerkin kylkeen. Kun olet valmis, sijoitetaan muistomerkki koulun muistojen puutarhaan muiden muistomerkkien kanssa. Tämä kokemus yhdistää kaikki aistisit, kun työkoneita ei ole käytettävissä. Haasta itsesi prosessissa ja nauti oppien jotain täysin uutta!

Revontuliretki huskyvaljakkoa ajaen

Nyt voit yhdistää kaksi mahtavaa kokemusta, revontulien metsästämisen ja koiravaljakolla ajamisen!

Safari vie teidät kauniiseen luontoon, samalla kuin kuu, tähdet, ja jos olemme onnekkaita, myös revontulet
valaisevat matkaamme arktisessa yössä.


Ohjastatte koiratiimiä Kodalle läpi lumisten maisemien. Kun olemme päässeet perille Kotaan opas tekee tulet,
joiden ääressä voi lämmitellä ja ihailla ympärillä olevaa hiljaisuutta. Opas kertoo tarinoita koiristamme ja
revontulista, samalla nautimme eväistä avotulen äärellä. Tämän jälkeen alkaa matka takaisin hotellille.


Maaginen seikkailu ihanien huskyjen kanssa!

Ahdin antimia pyytämässä

Esihistoriallisessa Suomessa pääelinkeinona oli kalastus. Nyt sinulla on
mahdollisuus päästä kokeilemaan, kuinka hyvä kalamies (tai -nainen) olet!
Paikallinen opas antaa sinulle vinkkejä ja kertoo tarinoita kalastuksesta samallakun pääset rentoutumaan ja nauttimaan Hotelli Metsähirvaan kauniistamaisemista.
Koska joki on jäässä, aktiviteetti alkaa reiän kairaamisella jäähän. Kalan saantia odotellessa pääset kuulemaan, kuinka paikalliset elävät täällä ja mitä kalastaminen todella tarkoittaa suomalaisille. Saat kuulla myös Ahdista, joka on veden jumala suomalaisessa kansanperinteessä ja muinaisessa uskonnossa.

 

 

Valkoinen seikkailu saarelle

 

Lumikenkäily on liikuttanut ihmisiä tuhansien vuosien ajan; se on jopa vanhempi keksintö kuin sukset. Lumikengillä pääset kokemaan lumoavan luonnon ainutkertaisella tavalla ja pääset paikkoihin, joihin et jalan tai edes suksilla pääse.


Tule mukaan kävelylle lappilaisten maisemien keskelle! Hengitä puhdasta ilmaa ja anna aistiesi levätä. Kävelemme yhdessä täysin luonnontilaiselle saarelle, jossa yksityinen laavumme sijaitsee. Siellä lämmittelemme avotulen äärellä ja nautimme lämmintä mehua. Oppaallamme on mitä mielenkiintoisimpia tarinoita kerrottavaan samalla kun avotuli lämmittää mukavasti.

Metsähirvaan selviytyjät 

 

Koska Lappi on kaukana kaikesta, on paikallisten ollut pakko oppia perustiedot ja -taidot selviytyäkseen Lapin luonnossa. Etenkin ennen tekniikan tuomia helpotuksia kaikkien on ollut tärkeä hallita muutamat perustaidot. Oletko valmis testaamaan, kuinka hyvin sinä olisit pärjännyt entisaikojen pohjoisessa?


Paikallinen opas opettaa sinulle kaikki tarvittavat taidot tulen rakentamisesta luonnosta syömiseen ja juomiseen. Näistä taidoista on sinulle varmasti hyötyä ja iloa tulevaisuuden retkillä. Yksi osallistujista nimetään Hotelli Metsähirvaan selviytyjäksi ja hän saa pienen palkinnon. Seikkailu alkakoon!

Taianomaiset tapaamiset

 


Päivä alkaa ihmeellisestä Joulupukin Pajakylästä, missä pääsette moottorikelkan kyydillä porofarmille. Opitte ohjamaan moottorikelkkaa ja nauttimaan sen nopeudesta, turvallisesti.

 

Tämän jälkeen teillä on paljon aikaa tutkia Joulupukin Pajakylää. Pajakylässä on paljon nähtävää ja koettavaa, ja tärkeimpänä kaikista, pääsette tapaamaan Joulupukkia! Kuljettajamme vie teidät takaisin Hotellille päivän päätteeksi.

Picture: Michael Mead

Talven riemuja

Muistatko sen tunteen kun ollessasi lapsi ja leikkiessäsi pihalla internetiä tai televisiota ei vielä ollut? Kaikki pelasivat ulkona toistensa kanssa nauttien hetkestä! Tämä aktiviteetti on täydellinen perheille ja kaikille niille, jotka haluavat kokea talven riemuja raikkaassa ulkoilmassa.


Olemme keränneet sinulle useita talvisia touhuja, jotta voit saada upeita muistoja tästä päivästä. Lasketaan pulkalla, tehdään lumiukkoja ja kokeillaan potkukelkkailua sekä hiihtoa vanhanaikaisilla suksilla.Tule mukaan peuhaamaan lumessa rakkaidesi kanssa. 


Tästä ei päivä enää parane!

Revontulien jäljillä

Revontulia on kautta aikojen ihmetelty ja jopa pelätty. Tähän mystiseen ilmiöön liittyy monia kansantaruja ja -uskomuksia. Tule mukaan ja ylläty ihmeellisistä tarinoista. Lappi on yksi parhaimmista paikoista nähdä revontulia, ja niitä metsästettäessä voit samalla nauttia mitä lumoavammasta ympäristöstä.

 


Tämä myöhäinen retki alkaa jännittävällä rekiajelulla hotellilta. Saatte lumikengät ja opas kävelee kanssanne läpi metsän laavulle. Metsän sydämessä nuotion ääni on ainoa ääni, jonka kuulette. Kirkkaalla kylmällä ilmalla saatatte nähdä vihertävän hehkun horisontissa, joka nopeastivaltaa koko taivaan.

Mahtava mysteeri

Revontulien synty on kauan ollut suuri mysteeri koko ihmiskunnalle, mutta tieteen edistymisen ansiosta revontulien alkuperästä on nyt kattava käsitys. Tule mukaan selvittämään tätä mysteeriä ja ota mitä upeimpia valokuvia siinä samalla!

Ajamme aukealle paikalle, missä meillä on paras mahdollisuus nähdä revontulia. Jos Lapin taika on meidän puolellamme, voimme ihailla näitä kiehtovia valoja samalla kuin nautimme perinteisistä grilliherkuista. Mikä täydellinen päivän päätös!

 

Perinteinen lappilainen ilta

Sauna ja avantouinti

Tämä voi hyvinkin olla Lapin lomasi kohokohta!

 

Anna perinteisen saunan sulattaa pois kivut vartalostasi pitkän ulkoilupäivän päätteeksi. Avanto odottaa rohkeimpia. Pulahduksella jääkylmään veteen on monia terveydelle hyväksi todettuja vaikutuksia. Täydellinen rentoutumiskokemus odottaa sinua jokirannassamme. Paketin hinta sisältää kylpytuotteet, pyyhkeet ja laudeliinat sekä saunavedet.

 

Rantasauna

Paljulla varustettu Uittosauna terasseineen sijaitsee jokirannassa. Oma uimaranta ja suuri rantalaavu löytyvät aivan saunan vierestä ja ovat saunan vuokraajien vapaassa käytössä. Saunalle voi halutessaan tuoda omat juomat ja tarjoilut. 

Uittosaunalle ja sen oleskelutiloihin mahtuu mukavasti 15 henkilöä.

Hinnat sisältävät saunan ja paljun alkulämmityksen sekä tilojen loppusiivouksen. 

Paljun ylläpitolämmityksestä asiakkaat huolehtivat itse, hotellilta toimitetaan saunalle polttopuut. 


Hinta: 380 € /3h

Lisätunti 50 €


Pyyhkeet voi tuoda saunalle itse tai vuokrata hotellilta 5 € /kpl, jolloin hintaan sisältyy myös pyyhkeiden toimitus saunalle.