Majoituspalvelut ja aktiviteetit Rovaniemellä

Monipuolista tekemistä koko perheelle tai erilaisille ryhmille. Koe aitoa Lapin mystiikkaa. Varaa majoitus ja tutustu aktiviteetteihin ja muihin palveluihimme.

Ota yhteyttä Varaa aktiviteetti

Iloinen aamu valjakkokuskina

Oletko koskaan ajanut koiravaljakolla läpi lumisten erämaametsien? Tällä pitkällä (15-20km) ajolla voit kokea, miltä tuntuu ohjata omaa koiratiimiä. 


Huskyt rakastavat juoksemista sydämensä kyllyydestä ja tarvitsevat paljon liikuntaa joka päivä. Niiden innokkuus ja ilo tarttuu helposti ihmiseenkin. Ajamme yhdessä oppaan kanssa kodalle, jossa hengähdämme tulen äärellä välipalaa nauttien ja tarinoita kuunnellen. 


Kodalla on aikaa ottaa valokuvia koirista, paijailla ja kiittää niitä. Sitten matka jatkuu takaisin kohti kenneliä ja hotellia.

Varttinen (2 km)


Siperianhusky rotuna on kotoisin Koillis-Siperiasta. 1800- ja 1900-luvun vaihteessa alueen asukkaat, eskimot, käyttivät koiravaljakoita liikkuakseen paikasta toiseen.

Tässä aktiviteetissa pääset kokemaan tämän vanhanaikaisen tavan liikkua, ja koet ikimuistoisia hetkiä huskyreen kyydissä! Koirat rakastavat juoksemista koko sydämestään ja sen voit varmasti huomata niiden iloisista ilmeistä ja innokkaasta ulvonnasta.

Oppaamme näyttävät sinulle, kuinka koirat valmistellaan safareita varten, ja pääset myös itse halutessasi koittamaan koirien valjastamista. Kun toiset asiakkaat nauttivat ajelustaan, pääset juomaan lämmintä mehua avotulen lämmössä samalla kun opas kertoo mielenkiintoisia tarinoita ihastuttavista koiristamme.

Safarin jälkeen pääset tutustumaan kennelin muihin asukkaisiin. Myös safarin tarjonnut valjakko on enemmän kuin valmis pusuihin ja kuviin.

Eläköön puu!

Kun metsänvartijakoulu perustettiin Rovaniemelle Hirvaan kylään, oli Lappi täysin erilainen paikka kuin nykyään. Vuosisatojen ajan Suomen pohjoisin alue on saanut elantonsa metsistä, ja sen vuoksi Hirvaan kylän metsäkoulu pysyikin avoinna aina vuoteen 2004 asti, jolloin toiminta lopetettiin. Muutamia vuosia myöhemmin koulu avattiin uudelleen Hotelli Metsähirvaana.

Jos olet koskaan miettinyt, mitä elämä oli Suomessa vanhoina hyvinä aikoina, kun puut vielä kaadettiin käsin yksinkertaisella käsisahalla, nyt pääset sen kokemaan! Tule nauttimaan Lapin entisaikojen tunnelmasta vanhan metsäkoulun ympäristössä ammattimaisten oppaiden avustuksella.

Aktiviteetissa valmistamme muistomerkin perinteisillä menetelmillä käyttäen vanhanaikaista käsisahaa. Sahaamisen jälkeen pääset polttamaan oman tekstisi muistomerkin kylkeen. Kun olet valmis, sijoitetaan muistomerkki koulun muistojen puutarhaan muiden muistomerkkien kanssa. Eikö olisi mahtavaa palata takaisin muutaman vuoden kuluttua ja tulla katsomaan itse omilla käsilläsi tekemääsi muistomerkkiä?

Ahdin antimia pyytämässä

Esihistoriallisessa Suomessa pääelinkeinona oli kalastus, ja nyt pääset itse selvittämään millainen kalamies (tai -nainen) oikein olet! Paikallinen opas antaa sinulle vinkkejä ja kertoo tarinoita kalastuksesta samalla kun pääset rentoutumaan ja nauttimaan Hotelli Metsähirvaan kauniista maisemista.


Koska joki on jäässä, aktiviteetti alkaa reiän kairaamisella jäähän. Kun odottelet, että kala syö, kuulet miten paikalliset elävät ja mitä kalastus suomalaisille todella tarkoittaa. Saat kuulla myös Ahdista, joka on veden jumala suomalaisessa kansanperinteessä ja muinaisessa uskonnossa.

Toivottavasti Ahti suo hyvän kalaonnen!

Valkoinen ihmemaa 

lumikenkäseikkailu yksityiselle saarelle

Lumikenkäily on liikuttanut ihmisiä tuhansien vuosien ajan; se on jopa vanhempi keksintö kuin sukset. Lumikengillä pääset kokemaan lumoavan luonnon ainutkertaisella tavalla ja pääset paikkoihin, joihin et jalan tai edes suksilla pääse.


Tule mukaan kävelylle lappilaisten maisemien keskelle! Hengitä puhdasta ilmaa ja anna aistiesi levätä. Kävelemme yhdessä täysin luonnontilaiselle saarelle, jossa yksityinen laavumme sijaitsee. Siellä lämmittelemme avotulen äärellä ja nautimme lämmintä mehua. Oppaallamme on mitä mielenkiintoisimpia tarinoita kerrottavaan samalla kun avotuli lämmittää mukavasti.

Metsähirvaan selviytyjät 

opi selviytymisen perustaitoja

Koska Lappi on kaukana kaikesta, on paikallisten ollut pakko oppia perustiedot ja -taidot selviytyäkseen Lapin luonnossa. Etenkin ennen tekniikan tuomia helpotuksia kaikkien on ollut tärkeä hallita muutamat perustaidot. Oletko valmis testaamaan, kuinka hyvin sinä olisit pärjännyt entisaikojen pohjoisessa?


Paikallinen opas opettaa sinulle kaikki tarvittavat taidot tulen rakentamisesta luonnosta syömiseen ja juomiseen. Näistä taidoista on sinulle varmasti hyötyä ja iloa tulevaisuuden retkillä. Yksi osallistujista nimetään Hotelli Metsähirvaan selviytyjäksi ja hän saa pienen palkinnon.

Luonnollisesti

Lapissahan on kyse kontrasteista: kesät ovat kirkkaat ja talvet pimeät. Kesällä aurinko ei laskeudu ollenkaan ja talvella aurinko ei edes kunnolla nouse. Suomen ilmanlaadun on myös todettu olevan puhtainta koko maailmassa. Tule hengittämään raitista ulkoilmaa patikoidessasi mitä kauneimmissa Lapin maisemissa. 


Mennään patikoimaan metsään! Samalla opas kertoo Lapin kauniista luonnosta. Saat hengittää raikasta ilmaa ja rentoutua hiljaisessa luonnossa. Kävelyn aikana opas ottaa valokuvia, joten saat ihanan muiston tästä matkasta. Täydellinen tapa tutustua paremmin Lappiin ja nauttia Hotelli Metsähirvaan kauniista ympäristöstä.

Talven riemuja

Muistatko sen tunteen kun ollessasi lapsi ja leikkiessäsi pihalla internetiä tai televisiota ei vielä ollut? Kaikki pelasivat ulkona toistensa kanssa nauttien hetkestä! Tämä aktiviteetti on täydellinen perheille ja kaikille niille, jotka haluavat kokea talven riemuja raikkaassa ulkoilmassa.


Olemme keränneet sinulle useita talvisia touhuja, jotta voit saada upeita muistoja tästä päivästä. Lasketaan pulkalla, tehdään lumiukkoja ja kokeillaan potkukelkkailua sekä hiihtoa vanhanaikaisilla suksilla.Tule mukaan peuhaamaan lumessa rakkaidesi kanssa. 


Tästä ei päivä enää parane!

Revontulien jäljillä

Revontulia on kautta aikojen ihmetelty ja jopa pelätty. Tähän mystiseen ilmiöön liittyy monia kansantaruja ja -uskomuksia. Tule mukaan ja ylläty ihmeellisistä tarinoista. Lappi on yksi parhaimmista paikoista nähdä revontulia, ja niitä metsästettäessä voit samalla nauttia mitä lumoavammasta ympäristöstä.


Ensin siirrymme hotellilta metsään, josta matka jatkuu lumikenkiä käyttäen. Kävelemme lumikinosten läpi laavulle, missä avotuli mukavasti lämmittää kasvoja samalla kun opas kertoo mielenkiintoisia tarinoita.


Mikä täydellinen ilta!

Ketunhäntää jahtaamassa

Tiesitkö, että revontulet on myös yhdistetty kettuun? Joissakin vanhoissa tarinoissa on kerrottu, että kettu hankaa kylkeään vuoren reunaan, mikä saa kipinät lentämään taivaalla kuin revontulet. Tule oppimaan lisää tästä upeasta ilmiöstä ja kuulemaan uskomattomia tarinoita siitä!


Koe tämä maaginen aktiviteetti ammattitaitoisten oppaidemme kanssa. Seuraamme liittyy myöskin yksi ihana husky, joka on retkellä mukanamme revontulia metsästämässä. Samalla kun etsimme revontulia, pääset tutustumaan tähän ihastuttavaan huskyyn, antamaan sille suukkoja ja ottamaan kuvia. 


Säästä riippuen ehkä kuu, tähdet tai jopa revontulet valaisevat tietämme satumaisessa, lumivalkoisessa luonnossa. Jatkamme matkaa laavulle, missä pääset lämmittelemään avotulen äärellä, sekä teemme tikkupullia, vanhanaikaisia suomalaisia herkkuja. Lisäksi pääset herkuttelemaan kuumalla kaakaolla ja nokipannukahvilla.


Eikö vain kuulostakin ihanalta, syödä näitä herkkuja samalla - jos olemme onnekkaita! – kun ihailemme taivaan upeita valoja.

Mahtava mysteeri

Revontulien synty on kauan ollut suuri mysteeri koko ihmiskunnalle, mutta tieteen edistymisen ansiosta revontulien alkuperästä on nyt kattava käsitys. Tule mukaan selvittämään tätä mysteeriä ja ota mitä upeimpia valokuvia siinä samalla!

Ajamme aukealle paikalle, missä meillä on paras mahdollisuus nähdä revontulia. Jos Lapin taika on meidän puolellamme, voimme ihailla näitä kiehtovia valoja samalla kun nautimme perinteisistä grilliherkuista. 


Mikä täydellinen tapa lopettaa päivä!


Rantasauna

Paljulla varustettu Uittosauna terasseineen sijaitsee jokirannassa. Oma uimaranta ja suuri rantalaavu löytyvät aivan saunan vierestä ja ovat saunan vuokraajien vapaassa käytössä. Saunalle voi halutessaan tuoda omat juomat ja tarjoilut. 

Uittosaunalle ja sen oleskelutiloihin mahtuu mukavasti 15 henkilöä.

Hinnat sisältävät saunan ja paljun alkulämmityksen sekä tilojen loppusiivouksen. 

Paljun ylläpitolämmityksestä asiakkaat huolehtivat itse, hotellilta toimitetaan saunalle polttopuut. 


Hinta: 380 € /3h

Lisätunti 50 €


Pyyhkeet voi tuoda saunalle itse tai vuokrata hotellilta 5 € /kpl, jolloin hintaan sisältyy myös pyyhkeiden toimitus saunalle.